Beginpagina > Nieuws > Optrekken drempel btw-vrijstelling uitgesteld


Optrekken drempel btw-vrijstelling uitgesteld

vrijdag 24 mei 2013

Eind januari kreeg België van Europa groen licht om de btw-grens voor kleine ondernemers (dus ook vzw’s) op te trekken naar 25.000 euro. Dit nieuwe drempelbedrag zal (wellicht ten vroegste) op 1 januari 2014 in werking treden.

drempel btw-vrijstellingBegin van dit jaar gaf de Raad van de Europese Unie ons land toestemming om heel wat kleine ondernemers en vzw’s vrij te stellen van hun btw-plicht. Verenigingen en andere vrijwilligerswerkingen zijn btw-plichtig wanneer ze een omzet realiseren van méér dan 5.580 euro op jaarbasis. Dit grensbedrag is laag en brengt veel administratieve rompslomp met zich mee. De verhoging van dit drempelbedrag zou ook voor heel wat sociaal-culturele werkingen een belangrijke administratieve vereenvoudiging betekenen.

De omzetting van de Europese goedkeuring naar een Belgisch koninklijk besluit zal evenwel nog even op zich laten wachten. Bevoegd staatssecretaris Hendrik Bogaert, liet onlangs in de Kamercommissie van Financiën weten dat “het voorstel om het drempelbedrag op te trekken naar 25 000 euro zal worden meegenomen in mijn globaal plan van vereenvoudiging van de fiscaliteit.” De invoering is dus niet voor 1 juli 2013 zoals eerder werd aangekondigd. De staatssecretaris neemt aan het nieuwe drempelbedrag op 1 januari 2014 in werking zal treden.


Blijf op de hoogte: abonneer je op ons Digizine, of volg ons op Twitter.

De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Disclaimer | Overzicht van de site | Privé-site | SPIP | OWA