Beginpagina > Nieuws > Zakboekje sociaal-cultureel volwassenenwerk


Zakboekje sociaal-cultureel volwassenenwerk

woensdag 27 maart 2013

Om het kapitaal belang van de sector extra in de verf te zetten, sloegen Socius en FOV de handen in elkaar voor het ’Zakboekje sociaal-cultureel volwassenenwerk’.

Zakboekje sociaal-cultureel volwassenenwerk

Kapitaal belang

In Vlaanderen en Brussel zijn meer dan twee miljoen mensen actief in het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Als lid van een vereniging, als deelnemer bij een volkshogeschool of vormingsinstelling, als actievoerder of sympathisant bij een beweging...

Er zijn maar liefst meer dan 130 sociaal-culturele organisaties, waarvan de 57 verenigingen alleen al goed zijn voor zo’n 14.000 lokale afdelingen. En er is meer: het gros van de mensen die dat allemaal in goede banen laat lopen, doet dat volkomen belangeloos. Want naast de 2.000 beroepskrachten in de sector, steken zo’n 200.000 personen vrijwillig hun schouders onder al dat werk.

Het sociaal-cultureel volwassenenwerk staat dus sterk. Erg sterk. En da’s een goede zaak. Want de sector heeft heel wat te bieden.

Sector in beeld

Om het kapitaal belang van de sector extra in de verf te zetten, besloten Socius en FOV tot de gezamenlijke uitgave van het ’Zakboekje sociaal-cultureel volwassenenwerk’.

In het zakboekje staan de contactgegevens van alle erkende organisaties uit de sector samen met een korte beschrijving van hun werking. Het zakboekje is daarom meer dan alleen een handige naslaggids, het biedt ook een mooie staalkaart van sociaal-cultureel Vlaanderen.

De publicatie werd op 2.500 exemplaren gedrukt en verspreid onder een brede groep stakeholders, zowel op nationaal als op lokaal niveau: schepenen van cultuur, cultuurbeleidscoördinatoren, leden van de commissie Cultuur van het Vlaams Parlement, journalisten, opleidingen etc.

Jouw gratis exemplaar

Erkende sociaal-culturele volwassenenorganisatie ontvangen 3 exemplaren van de publicatie. Wil je zelf graag een exemplaar van het ’Zakboekje sociaal-cultureel volwassenenwerk’, of wens je bijkomende boekjes te ontvangen? Dat kan. Socius en FOV bezorgen je graag een exemplaar. Bij een bestelling van meerdere zakboekjes, vragen we je wel je exemplaren af te halen bij Socius en/of FOV of op één van onze activiteiten.

Neem contact op met Greet Rupus (tel. 02 215 27 08) voor het plaatsen van je bestelling.

Handig in gebruik

Het zakboekje is opgemaakt in een handig formaat (9x21 cm), geringd en telt 174 pagina’s.


Blijf op de hoogte: abonneer je op ons Digizine, of volg ons op Twitter.

De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Disclaimer | Overzicht van de site | Privé-site | SPIP | OWA