Beginpagina > Nieuws > Sociaal-cultureel volwassenenwerk: vitaal sociaal kapitaal


Sociaal-cultureel volwassenenwerk: vitaal sociaal kapitaal

woensdag 22 september 2010

Het sociaal-cultureel volwassenenwerk is een vitale kracht van vitaal belang. Tijd dat we dat even in herinnering brengen, dachten we. Daarom ontwikkelde de FOV een brochure voor parlementairen en besluitvormers. In de brochure tonen we onze sector, de werksoorten en de kalender voor het beleid in de komende maanden. We geven ook een overzicht van de budgettaire impact van het gewenste en het gevoerde beleid.

cover brochure

Zichtbaarheid

De brochure kadert in een gedeelde strategie van FOV en SoCiuS om het sociaal-cultureel volwassenenwerk zichtbaar en bekend te maken. Zowel bij het publiek (SoCiuS) als bij de besluitvormers (FOV).

De brochure biedt parlementairen, politieke medewerkers, administraties en kabinetten beleidsrelevante info over onze sector. Telkens behapbaar en to the point. We brengen daarbij een positieve boodschap, ondanks de evaluatie- en besparingsperikelen.

Op 15 oktober 2010 breien we een vervolg aan onze brochure met een bezoek van de Commissie Cultuur van het Vlaams Parlement aan het ‘werkveld’. Tijdens die uitstap vernemen de parlementairen meer over de sector, de organisaties, het werk en de meerwaarde ervan. Vertegenwoordigers uit het veld komen het concrete werk van hun organisatie uit de doeken doen.

Campagne en labels

Intussen raakt de SoCiuS-campagne ‘Laat mensen schitteren’ op dreef. Op de website www.laatmensenschitteren.be kan je de vorderingen volgen.

De FOV van haar kant, ontwikkelde enkele werksoortelijke labels in de lijn van de SoCiuS-campagne. De labels geven de werksoorten een gezicht. Ze kunnen vrij op de eigen communicatiekanalen gebruikt worden. Klik hier voor meer details.

Papieren brochure is collector’s item

De brochure werd om budgettaire en ecologische redenen slechts in een beperkte oplage gedrukt. Je kan hem wel online raadplegen in de rechterkolom.


Blijf op de hoogte: abonneer je op ons Digizine, of volg ons op Twitter.

De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Disclaimer | Overzicht van de site | Privé-site | SPIP | OWA