Beginpagina > Nieuws > Yesss!-campagne gelanceerd


Yesss!-campagne gelanceerd

donderdag 16 oktober 2008

Op 14 oktober werd de nieuwe promotiecampagne van de Verenigde Verenigingen voor het verenigingsleven (in de breedste zin van het woord) op de Meir in Antwerpen gelanceerd. Professor Mark Elchardus (VUB) voorzag de campagne van wetenschappelijke onderbouw.

Eén op twee Vlamingen is ‘verenigd’

Dat heel wat Vlamingen betrokken zijn bij het verenigingsleven hoeft geen betoog meer. Uit recent onderzoek (2007) van Mark Elchardus en Wendy Smits (VUB) blijkt dat 53 % van de Vlamingen, tussen de 18 en 75 jaar, actief is of een functie heeft als bestuurslid bij minstens één vereniging. Meer dan 1 op 2 Vlamingen dus!

Verenigingen mobiliseren ook heel veel vrijwilligers. In het onderzoek, gevoerd tussen 2000 en 2008, verklaart 18 % van de Vlamingen, 18 tot 75 jaar, dat ze vrijwilligerswerk verrichten.

Gelukkig zijn

Van dit massale engagement wordt niet alleen de samenleving beter, maar worden de leden, de deelnemers en de vrijwilligers effectief gelukkiger. Elchardus en Smits stelden vast dat mensen die actief in het verenigingsleven staan, gelukkiger zijn en genieten van een hogere mate van levenstevredenheid.

Ook vrijwilligerswerk maakt voor heel veel mensen het verschil tussen eenzaamheid en contact, tussen het zich verlaten voelen en het zich gesteund weten. Het verenigingsleven is dus een bron van echte, gewaardeerde en warme, sociale contacten. Ook dat draagt bij tot echt geluk.

Lancering van de campagne

Met de Yesss!-campagne wil de Verenigde Verenigingen deze geluksboodschap krachtig in de verf zetten. Op 14 oktober werd op de Meir in Antwerpen alvast het startschot van de campagne gegeven. Medewerkers van het platform deelden er gratis soep en buttons uit. De soep was in geen tijd gedronken en ook de buttons vonden gretig aftrek bij de passanten.

De kauwgomverzamelaar

De Verenigde Verenigingen symboliseren de vele projecten die elke vrijwilliger, deelnemer of vereniging passioneel bezighouden in het filmpje van de ‘kauwgomverzamelaar’. Je kan het filmpje bekijken op YouTube.


Blijf op de hoogte: abonneer je op ons Digizine, of volg ons op Twitter.

De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Disclaimer | Overzicht van de site | Privé-site | SPIP | OWA