Beginpagina > Nieuws > Nieuwe namen in het sociaal-cultureel werk


Nieuwe namen in het sociaal-cultureel werk

dinsdag 10 oktober 2017

Zowel in de commissie Cultuur van het Vlaams Parlement als bij het departement CJM en in de sector van het sociaal-cultureel volwassenenwerk mogen we enkele nieuwe namen en gezichten verwelkomen. Een overzichtje.

In de commissie Cultuur

Caroline Bastiaens (CD&V) verliet onlangs het Vlaams parlement en dus ook de commissie Cultuur. Ze werd schepen van Cultuur in Antwerpen. Het commissiezitje dat daardoor vrijkwam werd inmiddels opgevuld door Orry Van de Wauwer. De dossiers in verband met sociaal-cultureel werk worden in belangrijke mate door collega Karin Brouwers opgevolgd, maar ze zal dit doen in nauwe samenwerking met hem.

Van de Wauwer studeerde aan de Universiteit Antwerpen en was daar ook studentenvertegenwoordiger. Gedurende twee jaar was hij gemeenteraadslid in Schilde. Daarna verhuisde hij naar Antwerpen. Hij werkte mee in het nationaal bureau van JONGCD&V en was coördinator van Studio89 op het nationaal secretariaat van CD&V. In september 2017 legde hij de eed af als Vlaams Parlementslid. En nu zetelt hij dus als kersvers parlementslid in de commissie Cultuur.

Meer weten over Orry Van de Wauwer? Bezoek hier zijn website.

In de sector

Op 1 oktober 2017, Werelddovendag, en naar aanleiding van hun 40ste verjaardag, lanceerden Fevlado vzw, de federatie van Vlaamse Dovenorganisaties, en haar zusterorganisatie Fevlado-Diversus hun nieuwe naam.

Sinds die dag gaan zij door het leven als Doof Vlaanderen.

Met deze nieuwe en transparante naam doelen ze niet enkel op een betere zichtbaarheid binnen de samenleving, maar willen ze zichzelf ook sterker profileren als hét orgaan van en voor doven en Vlaamse Gebarentaligen.

Samen met deze naamsverandering lanceerden zij ook hun nieuwe website: www.doof.vlaanderen.

Bij het departement

Ook bij het departement Cultuur, Jeugd en Media verschijnen er nieuwe namen.

Sinds september neemt Lore Goovaerts de opdrachten voor de amateurkunstensector van Bart Van Put over. Ze is historica van opleiding en net afgestudeerd als master algemene economie. Als vrijwilliger bij het team Gender & Mensenrechten van Amnesty International Vlaanderen draagt Lore de sociaal-culturele sector een warm hart toe.

Stef Vonk is aan de slag als nieuwe beleidsmedewerker voor het transitiereglement van culturele projecten met regionale uitstraling. Hij heeft een diploma cultuurmanagement en was tot september actief bij Aubergine Artist Management in Brussel, waar hij de afgelopen 3 jaar als tour -en productiemanager werkte voor Belgische jazzmuzikanten.

We wensen hen alle succes toe!


Blijf op de hoogte: abonneer je op ons Digizine, of volg ons op Twitter.

De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Disclaimer | Overzicht van de site | Privé-site | SPIP | OWA