FOV | federatie sociaal-cultureel werk - www.fov.be

Schrijf je in voor Wascabi 2017 Doe mee met het CultuurContentement
 • Start het werkjaar met Wascabi!

  Welkom in de Tricoterie op 31 augustus

  donderdag 13 juli 2017
  Eind augustus? Dan denk je vanzelf aan Wascabi! Hoe kan het ook anders na vier succesvolle edities? Wascabi is inmiddels uitgegroeid tot hét netwerkevent waar iedereen die er ook maar een beetje toe doet het nieuwe werkjaar aftrapt.
 • Projectoproepen op een rijtje

  donderdag 13 juli 2017
  Na de zomer dienen zich weer een aantal deadlines voor interessante projectoproepen aan. Onder andere de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Gemeenschap stellen middelen ter beschikking. Een kort overizcht.
 • Na de zomer regent het beslissingen...

  donderdag 13 juli 2017
  Het team van FOV duikt de zomer in, na een jaar waarin het al decreet was dat de klok sloeg. Maar geen nood, we blijven bereikbaar tijdens de zomermaanden. We profiteren even van de luwte om ons klaar te stomen voor wat een druk najaar belooft te worden!
 • Het transitiereglement is klaar!

  donderdag 13 juli 2017
  Waar je vroeger een projectsubsidie voor een regionaal project kon indienen bij je provincie, zal dat vanaf 1 oktober 2017 via Vlaanderen verlopen. Het projectreglement kreeg de titel "transitiereglement" mee en het regelt samen met enkele andere bepalingen dan ook de overgang van de provinciale bevoegdheden naar Vlaanderen. Dat voor een periode van twee jaar. Intussen wordt werk gemaakt van een regiodecreet.
 • Minister Gatz trekt penseelstreken bovenbouw Cultuur

  donderdag 13 juli 2017
  “We bevinden ons nog in het vagevuur”, zo begon Vlaams cultuurminister Sven Gatz op 6 juli in de Commissie Cultuur van het Vlaams Parlement zijn presentatie over de bovenbouw in het cultuurlandschap: hij wil de taakstelling en posities van steunpunten, belangenbehartigers en andere ondersteunende organisaties onder de loep nemen. Hiervoor schoof hij een aantal lijnen naar voor, die nu voer zijn voor verder gesprek en debat. Hij zal ook samen met ons het draagvlak aftoetsen bij onze lidorganisaties.
 • Verhoging maximumbedrag kilometervergoeding

  woensdag 12 juli 2017
  Vanaf 1 juli 2017 wordt het bedrag van de kilometervergoedingen voor vrijwilligers verhoogd naar maximum 0,3460 euro per kilometer. Dit bedrag is geldig tot 30 juni 2018.
 • Storing e-mailverkeer

  woensdag 12 juli 2017

  Door een technische storing is ons e-mailverkeer wat ontregeld. Het kan zijn dat uw mail niet aankomt. Krijgt u geen antwoord of een foutmelding? Dat mag u ons zeker bellen op 02/ 244.93.39. Ondertussen werken we aan een oplossing!

  Excuses voor het ongemak!

 • WASCABI 2017 gaat door op 31 augustus in Brussel!

  dinsdag 20 juni 2017
  Ja, we durven inmiddels te spreken van een traditie. Al voor de vijfde keer organiseert FOV zijn Wascabi-event. Het is inmiddels uitgegroeid tot hét startschot voor een nieuw sectorjaar. Wil je er opnieuw bij zijn? Inschrijven kan vanaf nu!
 • Fiscaal voordeel … niet voor donateurs die non-profit organisaties ondersteunen via een crowdfundingplatform!

  dinsdag 20 juni 2017
  Giften, verkregen via een crowdfundingplatform, komen niet in aanmerking voor een fiscaal attest, aldus de Federale Overheidsdienst Financiën, zelfs indien de organisatie een erkenning heeft om fiscale attesten uit te reiken. Het argument dat het bij giften via een crowdfundingplatform, om ‘collectief en onrechtstreeks geïnde giften’ gaat, is in deze context echter niet relevant.
 • Commissie Cultuur rondt bespreking decreet sociaal-cultureel volwassenenwerk af

  dinsdag 20 juni 2017
  Het nieuwe decreet sociaal-cultureel werk heeft zijn traject door het Vlaams parlement bijna afgerond. Tijdens drie vergaderingen boog de Commissie Cultuur zich erover. We bundelen de hoorzitting met de sector en de besprekingen in één uitgebreid artikel waarin je telkens kan doorklikken naar de beelden van een aantal interventies.
 • Eat Love Volunteer

  dinsdag 20 juni 2017
  Welke ondersteuning verwachten vrijwilligers in lokale afdelingen en op welke manier kunnen professionals hier best op inspelen? Pas je de ondersteuning best aan naargelang de afdeling? Kunnen we afdelingen op een bepaalde manier indelen? Joris Piot, praktijklector sociaal-cultureel werk en onderzoeker aan de Sociale School Heverlee vroeg het ‘vrijwilligers’ op de man af en schreef hierover in zijn boek ‘Eat Love Volunteer’.
 • Over het regiodecreet, het participatiedecreet en... de FOV

  dinsdag 20 juni 2017
  Tijdens de bespreking van het ontwerpdecreet voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk in de Commissie Cultuur van het Vlaams parlement, noteerden we ook enkele uitspraken over een aantal andere actuele beleidsdossiers. Caroline Bastiaens (CD&V) verlaat binnenkort het parlement omdat ze cultuurschepen in Antwerpen is geworden. Hoewel zij dus haar laatste wapenfeiten in de Commissie Cultuur presteert, blijft ze veel interesse vertonen in de toekomst van deze dossiers.


De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Disclaimer | Overzicht van de site | Privé-site | SPIP | OWA